Představujeme vám kávu, která vás zcela okouzlí svým výjimečným aroma. Tato kávička z pražírny Archers pochází z Kostariky a je zpracovaná metodou anaerobic honey, což podtrhuje její výraznější sladkost. Šálek nabízí jedinečné šťavnaté aroma fialových hroznů, blum a třešní společně se sladkou dochutí lékořicových bonbonů. Osvěžte své chuťové buňky touto exkluzivní kávou.
Průkopnická rodina Ureña Rojas z Café Rivense del Chirripó, vedená Régulo Ureña a Isabel Rojas, se na začátku roku 2000 odpoutala od komerčního modelu zpracování v megamlýnech, když vybudovala první mikromlýn v povodí horní Buenavisty v oblasti Brunca na jihu Kostariky. Tento krok pro ně znamenal jednoznačnou změnu, díky níž získali kontrolu nad kvalitou a možnost kreativně experimentovat a maximalizovat chuťový potenciál káv vypěstovaných na jejich farmě a u sousedů. Kávové farmy v této oblasti, která se nachází mezi dvěma nejvyššími horami země, Cerro de la Muerte (3 491 m n. m.) a Cerro Chirripó (3 820 m n. m.), leží ve vysokých nadmořských výškách od 1300 do 2000 m n. m. a těží z bohaté půdy a biologicky rozmanitého přírodního prostředí. To vše přispívá k jedinečnému mikroklimatu, které umožňuje kávovníkům dobře růst a produkovat zdravé třešně, které zachycují nesčetné chutě této země. Pozoruhodná kvalita kávy z oblasti Chirripó byla již dříve oceněna na soutěži Cup of Excellence, kdy se honey zpracovaná káva odrůdy Caturra z produkce Café Rivense umístila v roce 2019 na 5. místě.
Když začíná sezóna, všechny zralé třešně jsou ručně sbírány a uchovávány v pytlích po dobu několik desítek hodin. Následně jsou třešně vyloupány a sušeny na slunci, dokud nedosáhnou vlhkosti 10 %. Tato káva je zpracována speciálním procesem známým jako black honey, který zahrnuje ponechání části dužiny na pergamenu během sušení, což vede k ovocnému chuťovému profilu s nádechem sladkosti. Zařazení anaerobní fermentace do tohoto procesu zpracování dodalo této kávičce z Café Rivense tropický nádech a vinný charakter.
- Nadmořská výška: 1,500 – 1,700 m n. m.