Výběrová káva Kostarika EL ALUMBRE z holandské pražírny Blommers Coffee je charakteristická tóny malin, třešní a skořice.
Speciální zpracování se nikdy neobejde bez rizika, ale Fernando měl dobré rady od Luise Campose, který vlastní mikromlýn Cordillera Del Fuego. V Cordillera Del Fuego jsou všechny nástroje, které potřebujete k přípravě speciální kávy. Každý rok tento mikromlýn zpracuje asi 25 mikrolotů ročně.
Zpracování této kávy se nazývá termická fermentace. V tomto procesu se kávové třešně smíchají se zbylou kávovou dužinou z jiných plně umytých káv. Tato směs začíná svůj fermentační proces tím, že je na krátkou dobu šokována vysokou teplotou (kolem 70 stupňů), aby se zkaramelizovaly cukry ve slizu. Poté podstoupí dlouhou (84 hodinovou) fermentaci v nádrži, aby karamelizované aroma proniklo do vnitřku zrna. Po fermentaci se káva dále zpracovává jako naturální.
- Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
- Producent: Fernando Cordero
- Zpracování: Termická šoková fermentace