Výběrová káva Kostarika Don Mayo z pražírny Candycane Coffee je charakteristická tóny brusinek, mirabelek a mléčné čokolády.
Don Mayo je velice známý zpracovatelský závod, který vlastní a řídí Hector Bonilla a jeho rodina. V roce 2005 prošla stanice velkou renovací a zvládá zpracovávat kávu z 28 okolních farem. Rozšíření kapacity pro zpracování loupání a sušení umožnilo i větší kontrolu nad celým procesem. Naše káva pochází z farmy La Loma, o kterou Hector stará spolu se svým synem Carlosem. Farma se nachází v nadmořské výšce 1800 m. n. m. a rodina ji spravuje již po čtyři generace. Vybrali jsme pro vás lot odrůdy Red Catuai, který byl zpracovaný metodou Yellow Honey. Tato metoda zpracování kombinuje to nejlepší z promyté a naturální metody. Káva se vyloupe ze slupek, ale na zrnu se nechá část dužiny, ve které se káva fermentuje a suší. V chuti je káva krásně sladká a šťavnatá, připomíná zralé žluté ovoce, jako jsou například mirabelky. Díky vyloupání je acidita šálku více vybalancovaná a připomíná brusinky. V dochutí pak krásně doznívají tóny mléčné čokolády.
- producent: Hector Bonilla
- oblast: Tarrazu
- nadmořská výška: 1850 m. n. m.
- odrůda: Red Catuai
- zpracování: yellow honey
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 87