Výběrová káva Kostarika CORDILLERA DEL FUEGO z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny skořice a malin.
Naše šarže Cordillera del Fuego byla vypěstována v El Alumbre de Tarrazu a patří Fernandu Corderovi a jeho rodině. Pěstuje kávu na 10 hektarech a dodává třešně do mlýna Cordillera del Fuego. Fernando společně se svým otcem a třemi sourozenci vede rodinnou farmu. Po mnoha letech práce ve Spojených státech pokračuje v investicích do své farmy a produkuje kávu, kterou zpracovává Luis.
Proces termální šok začíná kvašením při vysoké teplotě po krátkou dobu a v kombinaci s vysokým tlakem začnou cukry ve slizu karamelizovat. Tento proces probíhá v nádržích z nerezové oceli odolných vůči teplu a tlaku. Sliz (dužina třešní), který je zbytkem po úplném a částečném vyprání, se shromažďuje v depulperu. Skládá se především z cukrů a pektinových látek a je základem fermentačního procesu. Tato látka, nazývaná také gel, se přidává do mikrolotu kávy určené ke kvašení (kromě vlastního slizu) a právě tato kombinace obou látek (sliz + káva) se zahřívá na 70 stupňů. Zrna pak procházejí delší (84 hodin) mírnější fermentací, aby tato karamelizovaná aromata pronikla do nitra zrna.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Producent: Fernando Cordero