Výběrová káva Kostarika CORAZÓN DE JESÚS z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny čokolády a mandlí.
Mikromlýn Corazón de Jesús patří do rodiny Alvarado Fonseca. Farma se nachází ve stínu hory Chirripó. Tato hora, nejvyšší vrchol Kostariky, byla v domorodém jazyce pojmenována jako "země věčných vod", což odráží hojnost jezer a řek v regionu, které přispívají k jedinečnému terroir. Káva z oblasti Brunca zaznamenala v poslední době úžasné zlepšení. Rodina Alvarado upřednostňuje produkci zrn speciální kvality a experimentuje s nejlepšími možnými kombinacemi odrůd a postupů.
Farma je součástí programu Bandera Azul, organizace, která podporuje udržitelnou produkci prostřednictvím lepších zemědělských postupů, ochrany životního prostředí a odpovědného hospodaření s vodou. Naše šarže byla vypěstována na jejich farmě El Salitre. Tento pozemek o rozloze 12 hektarů se nachází v nadmořské výšce 1800 metrů a těží z přirozeně bohaté půdy a klimatických podmínek.
Pro jejich mytou šarži se vybírají jen ta nejlepší zrna. Odpoledne se třešně přivezou do mlýna a druhý den se zpracovávají, přičemž se mechanicky zbavují slupek, aby se omyly a odstranilo co nejvíce slizu. Poté se fazole nechají přes noc odpočívat v nádržích a následně se přibližně 12 dní suší na slunci na vyvýšených afrických záhonech.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.