Výběrová káva Kolumbie YENNI z britské pražírny Outpost Coffee je charakteristická tóny černých třešní, grepu a bonbonů Wine Gums.
Farma El Paraiso je jednou z nejznámějších kávových farem v celé Kolumbii. Je proslulá mimořádnou kvalitou kávových zrn a především experimentálními metodami zpracování kávy. Kromě toho, že dneska Yenni, podle které je samotná káva pojmenována, vlastní a provozuje slavnou Finca El Paraiso se svým bratrem Diegem Samuelem, tak také řídí celou produkci v rámci svého čistě ženského týmu a spolupracuje se sousedními producentkami. Finca El Paraiso si na kávové scéně vydobyla tak silnou reputaci díky svým mimořádným kávám a experimentálním fermentačním metodám, které jsou v současné době čím dál více žádané a oblíbené.
Metody zpracování výběrové kávy zaznamenaly v posledním desetiletí obrovský pokrok. Zatímco Diego studoval, Yenni experimentovala a zkoumala samotné zpracování kávy. Z toho se vyvinul zcela nový způsob: Thermal Shock, kdy jsou kávová zrna vystavena teplotnímu šoku. Jde o zcela nový způsob zpracování a pro jeho čisté a výrazné chutě se k tomuto způsobu zpracování přiklání stále více farmářů. Sklizená káva se podrobuje drasticky odlišným teplotám vody, ve kterých se promývá s cílem zafixovat aroma, které se vyvinulo během fermentačních fází. Tyto kávy často vykazují neuvěřitelně ovocné profily šálků s hluboce sladkými opojnými aromaty.
- Nadmořská výška: 1.730 m n. m.
- Farma: Finca El Paraiso
- Farmář: Yenni Esperanza a Diego Samuel