S velkou radostí vám představujeme další jedinečnou Kolumbii WHITE LOTUS od DAK Coffee Roasters. Jedná se o pranou světlou Javu se zcela jiným profilem, než na jaký jsme od těchto producentů zvyklí. Je charakteristická chuťovými tóny květin, limetkového kefíru a bílé čokolády.
Její profil se liší od jiných káv, než na jaké jsme u Nestora Lassa zvyklí. Při sklizni se káva rozmělní a nechá se 12 hodin oxidovat spolu se slizem. Poté projde ponořenou fermentací ve vodě o teplotě 28 stupňů po dobu 8 hodin. K dokončení procesu se káva promyje horkou vodou o teplotě 65-70 stupňů, aby se vytvořil efekt tepelného šoku. Káva se suší na vlhkost 11 %, což trvá 18-24 dní.
Nestor Lassa je mladý pěstitel kávy z Huily. Vyrostl spolu se svým bratrem Adrianem na tradiční kávové farmě. Jeho otec José, oddaný pěstitel kávy, učil své syny tradičnímu zemědělství a postupům péče o kávovníky. Oba také absolvovali kurzy, aby se dozvěděli více o výběrové kávě. Získané znalosti pak uplatnili na své farmě. Začali zvládat naturální proces a nové fermentace.
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.