Hledáte bezkofeinovou kávu, která nekompromituje v chuti? S Kolumbií TUMBAGA od české pražírny Nordbeans si můžete vychutnat bohatou paletu chutí, které hrají na vašich chuťových pohárcích jako symfonie - jemné tóny vanilky, smetany a citrusů. A to vše díky unikátnímu decaf procesu, který zachovává chuťovou komplexnost zrna.
Vysočina v oblasti Cauca je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Tumbaga Sugarcane bezakofeinová posouvá kávu bez kofeinu na zcela novou úroveň. Zvláštní důraz klade importérská společnost Sucafina již při výběru vhodných káv. Jedná se o stálé partnery společnosti, kteří dokážou poskytnout dostatek zásob po celý rok.
Decaf Proces:
Káva nejprve prochází napařováním při nízkým tlaku, aby se odstranil pergamen, a poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Extrakt získaný přirozeně z fermentace cukrové třtiny (nikoli z chemické syntézy) se poté naplní předpřipravenou kávou, která se několikrát promyje přírodním ethylacetátovým rozpouštědlem, aby se obsah kofeinu snížil na požadovanou úroveň. Jakmile je tento proces dokončen, je káva ještě očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je káva přesunutá do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a káva se suší na 10 až 12 %. Jedná se tak o velice šetrnou metodu odstranění kofeinu, která kávě zanechá její barvitý charakter vanilky, citrusů, zalitých smetanovou dochutí. Výsledkem je zajímavý decaf, který se hodí jak na espresso, tak i na alternativní přípravy
- Nadmořská výška: 1400 – 2100 m n. m.