Kolumbie od pražírny Five Ways je od velmi známého farmáře, Jaira Arcila. Jak u něj bývá zvykem, i tahle káva má zajímavé zpracování. V chuti pak díky tomuhle zpracování najdeme rumem nasáklé třešně, levanduli a sladké ostružiny.
Tato káva se nachází v kolumbijském regionu Quindio v nadmořské výšce 1750-1800 metrů nad mořem. Tamější kávovníky jsou obklopeny duby, ovocnými a citrusovými stromy, které poskytují přirozený stín. Farmu vlastní Jairo Lopez, pěstitel už třetí generace, který se pěstování kávy věnuje již od svých mladých let. Se svými třemi bratry se, potom co nasbírali dostatek vědomostí a zkušeností, začali zaměřovat na speciální odrůdy jako je právě Gesha, Java, Mocca nebo Bourbon. Neustále zkouší různé metody a postupy, aby vylepšili výslednou chuť jejich kávy a v posledních letech vyrábí naprosto úchvatné medové kávy Gesha.
Tato káva byla pečlivě ručně sbírána, aby byly vybrány jen ty nejzralejší třešně. Poté byla káva umístěna na 24 hodin do aerobního prostředí a následně byla na 200 hodin umístěna do sáčků Grainpro k další fermentaci. Celé třešně byly poté sušeny na slunci na vyvýšených lůžkách, dokud nebylo dosaženo ideální vlhkosti. Tento mikrolot je 100% Caturra. Tato odrůda pochází z Minas Gerais v Brazílii. Jedná se o přírodní mutaci odrůdy Red Bourbon. Caturra produkuje více kávy a je odolnější vůči chorobám rostlin než Bourbon.
První vydání "exotické" řady, které pražírna vydala a důsledkem je něco, co vás nutí pochybovat, zda je to opravdu káva, nebo ne. Připoutejte se, bude to zábava!
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.