Léto, na které se všichni tolik těšíme, se blíží a díky tomuto kafíčku se alespoň pomyslně přenesete na sluncem zalitou karibskou pláž hned teď! Nasvědčuje tomu především jeho funky chuťové charakteristiky, které přináší aroma kvalitního karibského rumu a šťavnaté papáji obklopené příjemnou uzemňující chutí vysokoprocentní hořké čokolády. Tak si tuhle exotickou dovolenou užijte!
Káva pochází z oblasti Caldas, kde už v roce 1967 vzniklo družstvo Anserma sdružující dva tisíce farmářů. Farmáři jsou konzistentní, inovativní a mají pro pěstování velké nasazení a vášeň. Kromě kávy pěstují také cukrovou třtinu a banány. Sdružení má nového ředitele Luise Miguela, který posouvá kvalitu výběrové kávy dopředu. Vybudovali prostory s kontrolovanou teplotou a sušící boxy, kde dokáží regulovat teplotu a vlhkost. Pomáhá jim to zmírnit dopady neustále se měnícího klimatu v kolumbijských Andách. Luis sjednotil místní farmáře, kteří jsou známí svou kvalitní kávou, a zpracovali mimojiné právě Siracusu.
Aby byla zajištěna maximální šťavnatost, byla vybrána anaerobní metoda zpracování. Právě ta kávovým zrnům napomáhá udržet si ovocné a výrazné chutě, které všichni právě na anaerobkách tolik zbožňujeme! Kávové třešně uzavřeli na 96 hodin do barelů, kde fermentovaly bez přístupu vzduchu. Celý proces fermentace je v sudech pomalejší, než kdyby byl na vzduchu, protože bakterie potřebují k fermentaci vzduch. Následně celé třešně sušili v sušících boxem při teplotě 35 – 40 stupňů přibližně 120 hodin.