Kolumbie SEBASTIAN RAMIREZ

od PROCESS

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
PROCESS
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Růže, Třešně, Čokoládové cukrovinky s limetkou
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Všemi milovaná káva od Sebastiana Ramireze je opět tady a opravdu je na co se těšit. Pražírna PROCESS si pro vás upražila tento lot, který byl zpracován pomocí metody anaerobní fermentace, která dodává šálku opravdu plný a zábavný profil. Vychutnat si můžete šťavnaté třešně, sladkost čokoládových cukrovinek s limetkou a také lehký závěr připomínající růže. Vyzkoušejte tuto pecku i vy!

Finca El Placer, kde se rodinná tradice snoubí s láskou ke kávě již po čtyři generace, je místem, kde Sebastian Ramirez vytváří jedinečné kávové poklady. Tato farma se nachází v údolí Cauca Kolumbii a Sebastian je hrdým pokračovatelem rodinného řemesla. Nachází se ve středu kávové zóny v regionu Calarca, Quindio a mimo legendy kvalitní kávy je také hrdým provozovatelem udržitelného zemědělství. Na Finca El Placer je Sebastianova filozofie jasná: respektovat půdu, na které jeho kávovníky rostou. Odmítá používání herbicidů a jiných chemikálií ve prospěch přírodního přístupu. Každé dva měsíce probíhá sečení plevelu, aby se udržela čistota a prosperita půdy. Sebastian nejenže pečuje o své kávovníky s láskou a péčí, ale věnuje také značnou pozornost své mikrobiologické laboratoři na farmě. Tato laboratoř je klíčovým prvkem při vývoji inovativních a dosud nepoznaných chuťových profilů káv, které jsou tak charakteristické pro Finca El Placer.

Anaerobní zpracování kávy je metoda, která se zaměřuje na fermentaci zrn v prostředí s minimálním přístupem kyslíku. Kávová zrna jsou umístěna do nádob s omezeným množstvím vzduchu, což podporuje specifické chuťové a aromatické profily. Tento kontrolovaný a pomalý proces fermentace umožňuje unikátní enzymatické reakce mezi zrny a jejich přirozenými cukry, čímž vznikají nové a neobvyklé chuťové složky. Po fermentaci se zrna čistí a suší, buď na slunci, nebo pomocí speciálních sušiček.

  • Nadmořská výška: 1800 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice