Všemi milovaná káva od Sebastiana Ramireze je opět tady a opravdu je na co se těšit. Pražírna PROCESS si pro vás upražila tento lot, který byl zpracován pomocí metody anaerobní fermentace, která dodává šálku opravdu plný a zábavný profil. Vychutnat si můžete šťavnaté třešně, sladkost čokoládových cukrovinek s limetkou a také lehký závěr připomínající růže. Vyzkoušejte tuto pecku i vy!
Finca El Placer, kde se rodinná tradice snoubí s láskou ke kávě již po čtyři generace, je místem, kde Sebastian Ramirez vytváří jedinečné kávové poklady. Tato farma se nachází v údolí Cauca v Kolumbii a Sebastian je hrdým pokračovatelem rodinného řemesla. Nachází se ve středu kávové zóny v regionu Calarca, Quindio a mimo legendy kvalitní kávy je také hrdým provozovatelem udržitelného zemědělství. Na Finca El Placer je Sebastianova filozofie jasná: respektovat půdu, na které jeho kávovníky rostou. Odmítá používání herbicidů a jiných chemikálií ve prospěch přírodního přístupu. Každé dva měsíce probíhá sečení plevelu, aby se udržela čistota a prosperita půdy. Sebastian nejenže pečuje o své kávovníky s láskou a péčí, ale věnuje také značnou pozornost své mikrobiologické laboratoři na farmě. Tato laboratoř je klíčovým prvkem při vývoji inovativních a dosud nepoznaných chuťových profilů káv, které jsou tak charakteristické pro Finca El Placer.
Anaerobní zpracování kávy je metoda, která se zaměřuje na fermentaci zrn v prostředí s minimálním přístupem kyslíku. Kávová zrna jsou umístěna do nádob s omezeným množstvím vzduchu, což podporuje specifické chuťové a aromatické profily. Tento kontrolovaný a pomalý proces fermentace umožňuje unikátní enzymatické reakce mezi zrny a jejich přirozenými cukry, čímž vznikají nové a neobvyklé chuťové složky. Po fermentaci se zrna čistí a suší, buď na slunci, nebo pomocí speciálních sušiček.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.