Výběrová káva Kolumbie SANTA ANA z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny limety, lesních jahod a chmelu.
Kávy jako Santa Ana jsou dokonalým příkladem řemeslné zručnosti, znalostí a odhodlání tamních pěstitelů. Zrna pocházejí z družstva Anserma - farmáři prodávají kávu do výkupny, kde se následně zpracovává. Zpracovatelskou stanici vede Luis Miguel a byl to právě on, kdo inicioval naturální zpracování v družstvu. Jednou z investic byl sušicí stroj Nuna Coffee, který umožňuje regulovat teplotu a vlhkost během sušení kávy. Jedná se o jeden z prvních strojů svého druhu v této části Kolumbie, kde je třeba čelit extrémním výzvám neustále se měnícího andského klimatu. Pro družstvo Luis Miguel vybral několik místních producentů, kteří jsou známí svou kvalitou, a současně zajistil, aby za svá zrnka dostávali více než je běžná tržní cena.
Zrnka odrůdy Castillo jsou zpracována anaerobně. To v tomto případě znamená, že jsou jednotlivá zrnka po sklizni ručně sbírána, tříděna a následně plnohodnotně promyta. Anaerobní fermentace nastává ve chvíli, kdy jsou připravená zrnka uložena do uzavřených sudů bez přístupu kyslíku po dobu celkem 96 hodin. Posledním krokem je sušení probíhající ve výše uvedené sušárně po dobu 100 - 120 hodin při neustále kontrolované teplotě (35 - 40 °C).
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m.