Zažijte si kousek kolumbie na vlastní kůži a ochutnejte tuto naturální anaerobku od Coffia. V šálku této kávy naleznete divoké tóny pomeranče, sušených fíků, karamelu s lehkým podtónem lékořice medu a litmetky.
Rogelio a Leidy Johanna Espinosovi pěstují na Finca La Bonita odrůdy Java a Geisha. Od doby, kdy farmu koupili, investují do pěstování a zpracování vysoce kvalitních káv, včetně kávy Anaerobic Naturals, jako je tato.Farmu pojmenovali Finca La Bonita, což ve španělštině znamená "hezká", podle nádherného výhledu, který se naskýtá z rovinatého, malebného pozemku farmy. Rogelio říká, že hezčí místo pro práci než Finca La Bonita nenajdete.
Kávu, kterou již několik týdnů ladíme k dokonalosti, byla zpracována anaerobně naturální metodou. Anaerobní fermentace probíhá v uzavřených nádržích po dobu dvou až pěti dnů v závislosti na úrovni pH (4 stupně), poté se kávová zrna suší na slunci dva až tři dny v závislosti na teplotě slunce, čímž začíná fáze pomalého sušení ve stínu, která může trvat až 40 dnů. Během tohoto období se kávová zrna pravidelně promíchávají a zároveň se u nich sleduje a zaznamenává vlhkost.
- Nadmořská výška: 1400 m n.m.
- Farma: Finca La Bonita