Tento kousek od pražírny Casino Mocca rozhodně musíte vyzkoušet, pokud patříte mezi milovníky ovocného espressa. Tato promytá káva z Kolumbie nabízí sladkost tureckého medu, svěžest pomela a šťavnatost fíků, což vytváří dokonalou kombinaci chutí pro každého, kdo si rád užívá šťavnatých a ovocných chutí v espressu.
Několik malých farmářů spojilo své síly a vypěstovalo tuto kávu v drsných horách západní Kolumbie v oblasti Nariño. Teplé a vlhké klima se pozvolna mění v chladné s častými srážkami, jak se zvyšuje nadmořská výška, ve které se tato káva pěstuje. Nariño patří do jednoho z 32 kolumbijských departmentů, kde byla vystavena i významná svatyně Las Lajas. Díky podpoře těchto zemědělců tak mají zajištěnou odměnu na základě kvality jejich vyprodukované kávy, jejíž cena často přesahuje cenu tržní. To přispívá k rozvoji jednotlivých farem, ale také ke zlepšení kvality života samotných farmářů. Kávové třešně jsou ručně sbírány a sváženy do promývacích stanic, kde se třídí a následně poté zpracovány promytou metodou.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1800 - 2050 m n. m.