Pozor, pozor, pražírna BeBerry Coffee přichází se šťavnatou kávičkou odrůdy Pink Bourbon z Kolumbie, která za to opravdu stojí. Káva, která je zpracovaná promytou metodou, se v šálku vyznačuje hedvábně sladkou texturou s acidními tóny červeného rybízu doplněné o aroma šťavnatých angreštů, malin a ostružin. Velmi příjemné každodenní pitíčko!
Nicolas a Patricia Ome zakoupili farmu El Triunfo v roce 2005. Pojmenovali ji „Triunfo", což ve španělštině znamená triumf, na památku svého úspěchu. Tato farma je jejich první kávovou farmou a jsou hrdí na vše, čeho na farmě a v životě dosáhli. Jednou z mnoha odrůd, které na farmě pěstují je i Pink Bourbon, který má ohromný potenciál v šálku. Jeho úspěch dává ještě větší smysl nyní, když víme, že Pink Bourbon není pouze hybridem dvou odrůd Bourbon, ale pochází z etiopských původních odrůd. Pink Bourbon tím pádem zůstane velmi výjimečnou a ceněnou odrůdou.
Při promyté metodě zpracování kávy procházejí třešně nejprve loupačkou, která důkladně odstraňuje slupku i dužinu, zanechávajíc pouze zelená kávová zrníčka s některými pozůstatky dužiny. Zrna jsou pak fermentována po několik hodin, aby se snáze oddělila zbývající dužina. Po fermentaci následuje oplachování vodou, které odstraňuje zbytky cukru a další nečistoty. Poté je káva sušena na slunci, často na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V případě nepříznivých povětrnostních podmínek mohou být použity mechanické sušičky. Výsledná káva, která prošla tímto zpracováním, má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny. Tato metoda je oblíbená pro svou schopnost zachovat jasnou charakteristiku odrůdy a terroiru, což poskytuje kávě bohatý a komplexní profil.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.