Kolumbie LYCHEE LASSI

od DAK Coffee Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Quindìo
Odrůda
Pink Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Citronová tráva, Liči, Mučenka
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie LYCHEE LASSI z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny liči, mučenky a citronové trávy.

Tuto velmi specifickou a speciální kávu vyrábí na Finca El Placer Sebastian Ramirez, který tak jako 4. generace pokračuje v rodinném řemeslu. Rodinná farma se nachází v tzv. kávové zóně (Calarca v regionu Quindio) a pyšní se udržitelným způsobem pěstování. Nejsou tedy používány žádné herbicidy, ani jiné chemické vylepšováky. Prioritou je zdravá a kvalitní půda, o kterou je zde skvěle postaráno a výsledkem jsou dechberoucí výsledné chuťové profily všech vyprodukovaných káv. Krom typického přístupu ovšem Sebastian tráví velké množství času v plně vybavené mikrobiologické laboratoři, která je pro celý tým El Placer klíčová při vývoji inovativních a chuťově dosud nepoznaných káv.

Barevná odrůda Pink Bourbon je poměrně vzácná, protože gen, který řídí barvu zralé třešně, je dvojitě recesivní. To znamená, že pokud jsou v blízkosti červené, oranžové nebo žluté rostliny bourbonu a vzájemně se opylují, růžová barva se ztrácí, stejně jako vlastnosti bourbonu. Při sklizni se kávové třešně pečlivě ručně vybírají podle zralosti - v tomto případě 95 % zralých a 5 % polozralých.

Po sběru jsou třešně se umístěny do nádrží, kde jsou anaerobně fermentovány 100 hodin při konstantní teplotě 18 °C. Zrna jsou zbavena dužiny a projde druhou anaerobní fermentací po dobu 72 hodin s přídavkem oxidu uhličitého. V této fázi se také přidává kyselina mléčná (získaná mléčným kvašením) a také bakteriální kultura z citronovníku z El placer. Tato kultura se získává izolací určitých bakterií, které žijí v rostlinách. V první fázi sušení probíhá v sušárně "Elda" (sušící konstrukce) po dobu přibližně 20 dnů při teplotě 40 °C a vlhkosti 25 %. Druhá fáze sušení v parabolickém sušícím polytunelu přibližně 5 dní. 

  • Farma: Finca El Placer
  • Farmář: Sebastian Ramirez
  • Nadmořská výška: 1 750 m n. m.

Další kávy od DAK Coffee Roasters

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice