Z nizozemské mikro pražírny Blommers Coffee k nám dorazila kolumbie pojmenována podle tamější farmy Lord Voldemort. Se šálkem této magické kávy začínáte parfémovanou vůní, pak si dáte první doušek a ochutnáte parfémované jasmínové květiny, následuje citronová tráva a po vychladnutí se přímo u zázvorových chutí.
Tuto kávu produkuje Deiro Garcia, jeden z nejinovativnějších pěstitelů v Huile. Jeho farma se nachází v Pitalitě, kolumbijské obci ležící na jihovýchodě departementu Huila v údolí Magdalena. V této obci žije přibližně 18 000 rodin pěstujících kávu. Protože je Deiro Garcia velkým fanouškem Harryho Pottera, dal své farmě jméno, které vás jistě překvapí... Lord Voldemort. Nejen jméno je bláznivé, bláznivý je i jeho přístup k fermentaci kávy.
Experimentálním praním prošla i zrna této kávy. Pro tento promytý proces se používají pouze dokonale vyzrálá zrna exkluzivní odrůdy wush wush, která se fermentují v anaerobních pytlích po dobu 40 hodin při průměrné teplotě 16 až 18 °C. Káva se přemístí do rozvlákňovacích nádrží, kde se 20 hodin oxiduje. Zbytky z kávové třešně se shromažďují pro další krok, kterým je fermentace při teplotě 39 °C po dobu 12 hodin. K zastavení fermentace v přesně preferované fázi se provede tepelný šok. To znamená, že se káva promyje při teplotě 65-70 °C, aby se zastavil proces fermentace. Poté se káva suší přibližně 18 až 24 dní při teplotě maximálně 30 stupňů Celsia.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Farma: Lord Voldemort
- Producent: Deiro García