Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie LAS PETUNIAS

od black.

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
black.
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Antioquia
Odrůda
Caturra, Typica, Bourbon
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Švestky, Červené jablko, Čokoláda, Pomerančová kůra
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Káva LAS PETUNIAS od black. představuje komplexní chuťový profil, který potěší širokou škálu lidí. V šálku se snoubí sladké tóny švestek a pomerančové kůry s lahodnými prvky čokolády a kyselostí červených jablek, což vede k opravdu příjemnému zážitku.

Kolumbie jako země kávy těží zejména ze své mimořádné rozmanitosti: v tomto jedinečném jihoamerickém klenotu najdete dva oceány, zasněžené hory a ledovce i povodí Amazonky. O každém kolumbijském regionu se říká, že má individuální charakter, který vytváří výjimečnou rozmanitost kultury a topografie. Region Antioquia, který se nachází na severozápadě země, je jednou z největších oblastí pěstování kávy v Kolumbii. V těchto úrodných horských pásmech se nacházejí malé farmy ve vysokých nadmořských výškách, což umožňuje postupné a pomalejší dozrávání kávových třešní při vysokých denních a nízkých nočních teplotách. Půda v Antioquii je vynikající kvality díky své schopnosti zadržovat vodu a udržovat potřebnou vlhkost i během období sucha.

Zralé třešně jsou po sběru přivezeny drobnými zemědělci do továrny, kde jsou následně zpracovány tak, že se z nich odstraní slupka a dužina - tzv. mokrá metoda zpracování. Továrna používá tříkotoučový rozvlákňovač Mc Kinnon k odstranění slupky a plodů z vnitřní pergamenové vrstvy, která chrání zelená kávová zrna, a poté se káva podrobí suché fermentaci, aby se rozpadl sliz ulpívající na pergamenu, který zůstává ve fermentačních nádržích 18 až 24 hodin. Poté káva projde mycími kanály, aby se zajistilo odstranění všech plodů, a projde posledním nočním namáčením, než se rozloží na vyvýšené sušící stoly. Doba sušení na stolech závisí na klimatu, okolní teplotě a celkovém objemu zpracovávané produkce a může trvat celkem 7 až 15 dní.

  • Nadmořská výška: 1300 - 2200 m n.m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice