Káva LAS PETUNIAS od black. představuje komplexní chuťový profil, který potěší širokou škálu lidí. V šálku se snoubí sladké tóny švestek a pomerančové kůry s lahodnými prvky čokolády a kyselostí červených jablek, což vede k opravdu příjemnému zážitku.
Kolumbie jako země kávy těží zejména ze své mimořádné rozmanitosti: v tomto jedinečném jihoamerickém klenotu najdete dva oceány, zasněžené hory a ledovce i povodí Amazonky. O každém kolumbijském regionu se říká, že má individuální charakter, který vytváří výjimečnou rozmanitost kultury a topografie. Region Antioquia, který se nachází na severozápadě země, je jednou z největších oblastí pěstování kávy v Kolumbii. V těchto úrodných horských pásmech se nacházejí malé farmy ve vysokých nadmořských výškách, což umožňuje postupné a pomalejší dozrávání kávových třešní při vysokých denních a nízkých nočních teplotách. Půda v Antioquii je vynikající kvality díky své schopnosti zadržovat vodu a udržovat potřebnou vlhkost i během období sucha.
Zralé třešně jsou po sběru přivezeny drobnými zemědělci do továrny, kde jsou následně zpracovány tak, že se z nich odstraní slupka a dužina - tzv. mokrá metoda zpracování. Továrna používá tříkotoučový rozvlákňovač Mc Kinnon k odstranění slupky a plodů z vnitřní pergamenové vrstvy, která chrání zelená kávová zrna, a poté se káva podrobí suché fermentaci, aby se rozpadl sliz ulpívající na pergamenu, který zůstává ve fermentačních nádržích 18 až 24 hodin. Poté káva projde mycími kanály, aby se zajistilo odstranění všech plodů, a projde posledním nočním namáčením, než se rozloží na vyvýšené sušící stoly. Doba sušení na stolech závisí na klimatu, okolní teplotě a celkovém objemu zpracovávané produkce a může trvat celkem 7 až 15 dní.
- Nadmořská výška: 1300 - 2200 m n.m.