Pozor, pozor! Pražírna Father's Coffee Roastery totiž přichází s další peckou v podobě této promyté kávičky z Kolumbie. A co můžete očekávat v šálku? Šťavnatou malinovou marmeládu, svěží pomeranč a acidní citron. Vše dohromady tvoří super svěží kávičku, které se nebudete moci nabažit.
Israel kávu pěstuje už více než 22 let a od roku 2015 je členem sdružení Asorcafé. Bydlí ve vesnici La Virginia a jeho farma se rozkládá na necelých dvou hektarech půdy. Pražírna Father's Coffee Roastery se k jeho kávě mohla dostat díky krásné spolupráci exportéra Falcon Coffees, kolumbijského partnera Siruma a sdružení ASORCAFE, sídlícího nedaleko městečka Inzá. Všichni mají společný cíl – pomoci lokálním farmářům a producentům. Konkrétně jim poskytují vzdělání v oblasti kávy, a tím umožňují rozvoj jejich farem. Díky tomu se zlepšují jejich sociální i ekonomické a taky kvalita produkované kávy.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.