Výběrová káva Kolumbie CHRISTMAS SPECIAL ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny vaječného likéru, čokolády, skořice a nugátu.
Proces na farmě:
Mikrofarmáři přivezou kávu do zpracovatelské stanice, kde se rozhodne o jejím dalším zpracování. Při naturálním zpracování kávy se třešně po dodání musí nejprve ručně roztřídit, aby se oddělily a vybraly pouze zralé. Po vytřídění se třešně suší na afrických postelích na slunci. Sušení trvá 21 dní. Po dostatečném vysušení se suchý obal odstraní a třešně se uskladní ve skladu. Následně se převáží ke konečnému zpracování - plnění do 60 kg pytlů Grainpro a vnějšího jutového obalu.
Následné zpracování v pražírně:
Modulace chuti je originální metoda naší pražírny - jedná se o zdokonalený proces zrání zrn v sudu po alkoholu, který zajišťuje rovnoměrnější rozložení chutí vybraného alkoholu v kávě a jejich výraznější charakter. Speciální vánoční vydání se připravovalo dva měsíce. Káva zrála v sudu po vybraném rumu s lehce skořicovým profilem.
Jak si kávu nejlépe připravit?
Vyzkoušeli jsme všechny způsoby přípravy, ale nejvíc nám chutnala pro použití do mléčného nápoje (cappuccina) a skvěle se hodí i pro přípravu cold brew.
- Farma: La Claudia
- Producent: juan saldarriaga
- Nadmořská výška: 1400 - 1600 m.n.m.
- Odrůda: Garnica