Výběrová káva Kolumbie JUNIPER z pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny jalovce, třešní a malinového džemu.
Tým Finca La Yalena pěstuje tři různé odrůdy kávy (Caturra, Castillo, Colombia). Při výrobě jeho přírodních mikrolotů se sklizená káva třídí a balí do pytlů, v nichž zůstává 35 hodin. Důležité je, aby se sáček neprotrhl a aby poté nebyla teplota příliš vysoká. Poté, co je káva přenesena na vyvýšené záhony, Elkin dbá na to, aby vrstva kávových třešní nebyla vyšší než 1 cm. Navíc, jak se třešně suší, neustále je přesouvá. Proces sušení trvá přibližně 20 dní.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2100 m n. m.