Tahle výběrovka chutná přesně tak, jak její název napovídá. Oblíbená slovenská pražírna Concept Coffee Roasters se může pochlubit opravdu explozivně ovocnou kávičkou. Kombinace kolumbijských zrnek a speciálních fermentačních procesů vám v šálku vykouzlí velkolepý zážitek. Těšit se můžete na intenzivní tóny červených hroznů, smetany a borůvek.
Farmář Brayan Alvear se narodil v Acevedu, obci v kolumbijském státě Huila, konkrétně v San Odolfo, venkovské oblasti, kde se pěstuje káva a která je jednou z oblastí s největší produkcí kávy. Tady je zvykem učit se všem ctnostem a znalostem, které nám dává země a které nám dávají nástroje, abychom mohli v budoucnu pracovat. Od 13 let ho otec bral po škole na plantáže, aby se dozvěděl všechno o kávě, díky čemuž po letech pochopil, že to je to, co ho baví a co chce dělat, až vyroste. Letos se mu podařilo vytvořit projekt s více než 60 pěstiteli kávy, mezi nimiž je i jeho rodina.
Tato káva se zpracovává 24hodinovou předfermentací v plastovém sáčku, po níž následuje 24hodinová aerobní fermentace v třešni, aby následně došlo k odkvašení a fermentaci a louhování s červenými hrozny. Kvašení je chemický proces, při kterém se sacharidy, například cukry, působením mikroorganismů za nepřítomnosti kyslíku rozkládají na alkoholy nebo kyseliny. Ačkoli je kvašení ze své podstaty anaerobní proces, termín "anaerobní kvašení" se vztahuje konkrétně na kvašení, které probíhá ve speciálně upraveném prostředí bez přístupu kyslíku, jako je uzavřená nádoba nebo nádrž.
- Nadmořská výška: 1400–1600 m n. m.