Pokud se rádi ponoříte do světa exkluzivních káv, tato kávička od polské pražírny Miga Coffee Roasters je tu právě pro vás. Tato naturálně zpracovaná káva původem z Kolumbie se vyznačuje svým výrazně sladkým aroma vanilky, šťavnatostí jahod a příjemnou aciditou hroznů.
Kávová farma Inmaculada se nachází v obci Pichindé, která je součástí okresu Cali ve státě Valle del Cauca v Kolumbii. Oblast je obklopena národním parkem Farallones v pohoří And v nadmořské výšce 1 700 až 2 000 metrů. Smyslem tohoto projektu je podpořit okolní farmy a zemědělce, kteří pěstují kávu a prodávají ji místním družstvům nebo FNC. Společnost Inmaculada nakupuje tyto třešně za vyšší cenu a následně využívá svou důmyslnou infrastrukturu, kterou vybudovala kolem zpracování a sušení kávy. Fellows' farms je projektem zaměřeným na zlepšení kvality života farmářů tím, že jim pomáhá zlepšit jejich sběrové postupy a zároveň je kombinuje s know-how Inmaculada a zlepšuje jejich cenovou úroveň, díky čemuž mohou dosáhnout standardů výběrové kávy. Plantáž je navíc obklopena různými rostlinami, jako je guamo, akácie, citron, guabo, citronella a keř luštěniny zvané tefrosie, což z tohoto přírodního prostředí činí dokonalý stín pro produkci nejchutnějších exotických kávových zrn.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1700 až 2000 m n. m.