Pražírna Concept Coffee vám představuje svou výjimečnou kávu Hoppy Daze z Kolumbie, která vás zavede na jedinečné chuťové dobrodružství. Tato na filtr upražená káva nabízí úžasný a navoněný chuťový profil s tóny bergamotu, liči a jasmínu, zakončený překvapivým nádechem chmelu. Je to skutečně nezapomenutelný zážitek, který ocení každý milovník kvalitní kávy. Hoppy Daze je dokonalým spojením exotických chutí a vůní, které vás okouzlí od prvního doušku.
Káva Hoppy Daze pochází z farmy Finca Campo Hermoso, která se nachází blízko města Circasia v regionu Quindío, jen několik kilometrů severně od hlavního města. Farma o rozloze 15 hektarů patří Edwinu Noreñovi, agroprůmyslovému inženýrovi s vysokoškolským vzděláním v biotechnologii. Edwin je známý svým inovativním přístupem k pěstování kávy a experimentování s různými odrůdami a metodami zpracování. Na farmě pěstuje širokou škálu odrůd, včetně růžového a žlutého Bourbonu, žluté Caturry, Bourbon Sidry, Gesha a Cenicafe 1. Jeho kávy, často prodávané pod značkou "El Alquimista", se pravidelně účastní baristických soutěží a jsou ceněny po celém světě.
Káva Hoppy Daze je zpracována unikátní metodou black honey carbonic maceration, která zahrnuje několik specifických kroků pro dosažení její jedinečné chuti. Celé kávové třešně jsou ručně vybírány a poté ponořeny do nádrží s vodou, kde jsou odstraněny plovoucí části. Následně jsou třešně uzavřeny do 200litrových plastových nádob na 100 hodin při konstantní teplotě 18 °C, kde dochází ke karbonické maceraci pomocí vstřikování CO2. Po této fázi jsou třešně zbaveny slupky a pokračuje další 100hodinová anaerobní fermentace se vstřikovaným CO2 a očkováním kyselinou mléčnou. Fermentace je pečlivě monitorována, aby byly zajištěny optimální podmínky. Konečně jsou třešně sušeny na vyvýšených postelích při teplotě 40 °C a vlhkosti 25 % po dobu 20 dní a nakonec ještě 5 dní pod baldachýnem.
Zrnka této kávičky prošly velmi zajímavou cestou a byla by škoda je neochutnat!