Kolumbie EL RUBI

od HAYB Speciality Coffee

3.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
HAYB Speciality Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
SL28
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Brusinky, Javorový sirup, Papája
Cuppingové skóre
88/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Tuto kávu z Kolumbie, kterou se pro vás připravila polská pražírna HAYB Speciality Coffee, si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Šálek této anaerobně fermentované lahůdky přináší neodolatelně šťavnaté aroma papáji, lehce acidní brusinky společně se slaďoučkým javorovým sirupem. No prostě dokonalá volba pro všechny milovníky fermentovaných káviček.

Finca El Rubi, ze které pochází tento lot, se nachází v oblasti Acevedo v Huile, kde Heiner Lazo pěstuje kávu již mnoho let. Farmu získal před 25 lety společně se svou ženou Johannou. Statek byl pojmenován podle vzácného šperku, který jeho předchozí majitel dostal jako svatební dar. Nyní je to vzácný rubín Heinera a Johanny. Dlouhá léta pěstoval El Rubi odrůdy Caturra, Colombia a Castillo, ale v posledních letech Heiner a Johanna experimentují s exotičtějšími odrůdami. Díky tomu nyní pěstují také odrůdy Papayo (pojmenované podle plodu papáji), SL 28 a 7 500 stromů odrůdy růžových bourbon, které byly poprvé vysazeny před 3,5 lety. Heiner a Johanna také experimentují se zpracováním a pracují s fermentací, řízenou teplotou a anaerobní fermentací.

Anaerobic natural je inovativní a komplexní technika, která kombinuje prvky tradičního naturální zpracování s kontrolovanou anaerobní fermentací. Tento proces výrazně ovlivňuje konečný chuťový profil kávy, často přinášející jedinečné a intenzivní chuťové tóny.  Po sklizni a přetřídění se kávovníkové třešně umístí do hermeticky uzavřeného pytle a fermentačních nádob, ze kterých se odstraní kyslík. Toto vytváří anaerobní (bezvzduchové) prostředí. Třešně se nechají fermentovat v těchto uzavřených nádobách. Fermentační proces může trvat několik hodin až dní, v závislosti na požadovaném chuťovém profilu. Po ukončení fermentace se třešně následně promyjí čistou vodou a od tohoto momentu je celý postup sušení stejný jako u metody natural.

  • Nadmořská výška: 1800 m n. m.

Další kávy od HAYB Speciality Coffee

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
3.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Gabriel ověřený zákazník 19. Srpen
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice