Výběrová káva Kolumbie FINCA EL PARAISO z francouzské pražírny Kawa je charakteristická tóny borůvek a fialek.
Tato sladká ovocná bomba, která je výsledkem práce Diega Samuela Bermudeze, pochází přímo z Finca El Paraiso, nacházející se v nadmořské výšce 1700 metrů v El Tambo v oblasti Cauca v Kolumbii. Tento mladý pěstitel kávy, který se zaměřuje na technologické i agronomické inovace, zkoumá způsoby, jak zlepšit kvalitu své kávy a zároveň omezit dopady klimatických změn v zemi. Tato káva pochází z jedno druhového lotu odrůdy Castillo, která je v Kolumbii oblíbená díky své odolnosti vůči kávové rzi. Odrůda Castillo vznikla jako hybrid odrůdy Caturra v Kolumbii v 70. letech 20. století. Castillo vzniklo kvůli častým výkyvům v produkci kávy kvůli rzím, které napadaly listy kávovníku odrůdy Caturra. Odrůda Castillo byla vytvořena, aby byla vůči těmto rzím odolná. Dnes se kávovníky této odrůdy pěstují po boku Caturra a dalších odrůd, díky čemuž není třeba tyto kávové plantáže do značné míry jakkoli chemicky ošetřovat.
Dvojitá anaerobní fermentace dodává této kávě aromatickou komplexnost a šťavnatost. Při anaerobním zpracování se po sběru kávové třešně třídí v mycí stanici a namočí do vody, aby se zajistilo, že zrna s dobrou hustotou jsou oddělena od ostatních. Poté se vloží do nádrže, kde podstoupí 72 hodin anaerobní fermentace, a nakonec se suší na vyvýšených afrických postelích po dobu 25 až 30 dnů.
- Producent: Diego Samuel Bermudez
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Sklizeň: podzim 2021