Výběrová káva Kolumbie EL MARCELO z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny ibišku a brusinek.
Tento krásný mikrolot pochází z dvouhektarové farmy Armel Moncayo v regionu Cauca na jihozápadě Kolumbie. El Marcelo se nachází v kolumbijském masivu a těží z neuvěřitelně vysoké nadmořské výšky. To znamená, že třešně dozrávají pomaleji a postupem času získávají velkou sladkost a komplexnost.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik hodin fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrnka a půjde snáze dolů. Poté se káva z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci.
- Nadmořská výška: 2150 m n. m.