Káva s hedvábným tělem, pozoruhodným chuťovým profilem a jemnou dochutí. I tak by se dala popsat tato zrnka od pražírny Grounded Coffee. Při prvním doušku vás ohromí specifické tóny melounu a třešní v kombinaci s jemnou dochutí broskví. To celé doplňuje sladká dochuť v podobě karamelu. Mňam!
Delfin Carvajal, který vede Finca El Corozal, je ambiciózní a talentovaný muž. V roce 2020 se zúčastnil soutěže Huila Mágico a zařadil se do Top 10. Finca El Corozal se nachází v Garzónu v Huile a leží v nadmořské výšce 1 500 m n. m., kde Delfin pěstuje 20000 stromů. Mezi hlavní odrůdy kávy vysazené na jeho pozemku patří Caturra, Castillo a Colombia. Výroba kávy je součástí generačního rodinného podniku. Finca El Corozal patří do rodiny Carvajal - Castiblanco (rodina Delfina a jeho manželky), ale ve skutečnosti ji spravuje Delfinův bratr Euclides Carvajal Córdoba.
Finca El Corozal se zrodila spojením 7 bratrů, kteří v roce 2004 koupili první 3 hektary. Bratři dodržují osvědčené postupy v oblasti udržitelnosti životního prostředí. Pečlivě kontrolují vodní systém během procesu mytí, opětovně používají a přeměňují vedlejší produkt z kávových třešní na kompost a co nejvíce se vyhýbají chemickým pesticidům. To vedlo k tomu, že v roce 2009 získali certifikaci Rainforest Alliance. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.