Pokud dnes máte chuť spíše na tropický džus, než na kávu, zkuste tuto ovocnou bombu v zrnkách od londýnské pražírny Intermission, ve které se snoubí vyvážené chutě tropického džusu s bohatým čokoládovým závěrem. Zkrátka další experimentální nářez od Oscara Hernandeze pro letní filtr nebo cold brew.
Oscar Fernando Hernández, průmyslový inženýr a bývalý poddůstojník námořnictva, je třetí generací rodiny farmářů. Pod jeho vedením investovala farma Los Nogales do technologie a výzkumu pro zlepšení systému produkce kávy, loupání, sušení a dopravy a kvality samotné kávy. Díky tomuto se stal jedním z nejslavnějších producentů experimentálních káv na světě a jeho krémově ovocné pecky najdete u mnoha pražíren, které se předhání v tom, kdo je napraží lépe.
Tato káva prošla 190 hodinami fermentace ve 200 litrových nádobách. Následně je promyta pomocí eco-washeru, což umožňuje farmě použít co nejmenší množství vody. Usazeniny ve vodě použité při promývání jsou znovu použity jako hnojivo k vytvoření ekologického systému pěstování kávy.
Poznámky k přípravě od pražičů: Chcete-li zesílit aciditu a dostat více hvězdných tónů tropického ovoce, použijte velmi hrubé mletí a krátký čas extrakce okolo 2 minut na Hario V60 nebo Chemexu. Pokud chcete získat více sladkosti a bohatší tělo s chutěmi banánu a čokolády, použijte French Press, Clever Dripper nebo Aeropress, ideálně invertovanou metodou. Používejte čerstvě filtrovanou vodu ohřátou na 92-96°C. Experimentujte s mletím a časem extrakce, abyste mohli plně využít potenciál této unikátní kávy a objevit širokou škálu chutí, které nabízí.
- Nadmořská výška: 1.870 - 2.000 m n. m.
- Producent: Oscar Hernandez