Česká pražírna The Naughty Dog si připravila svěží a ovocnou kávu jako stvořenou pro jarní dny. Tato Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ chutná po meruňkách, mangu a černém čaji.
Diego Samuel patří mezi špičku v dosahování unikátních chuťových vlastností díky kvalitě zrna i následného způsobu zpracování. Na své farmě, kde pracuje se svou rodinou, si zřídil také laboratoř, kde se věnuje ochutnávání i pražení svých káv tak, aby jeho experimentální fermentační procesy při zpracování kávy měly co nejlepší praktické výsledky. Pečlivý přístup mu v posledních letech přinesl řadu oborových ocenění. Diegova farma se jmenuje El Paraiso a leží v El Tambo, Cauca. Farma samotná má rozlohu 270 ha a pěstují se tu odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Geisha.
Zrna byla zpracována extended washed procesem. Výslednou směs tvoří 9/10 zralých a 1/10 středně zralých třešní. Ty jsou následně umyty ve sterilizované vodě (kvůli snížení mikrobiální zátěže). Proces pokračuje první fermentací, která je aerobní (za přístupu vzduchu) a trvá 42 hodin při stálé teplotě 17 °C. Druhá fermentace při 19 °C a jedná se o anaerobní proces. Teprve potom jsou kávové třešně zbaveny dužiny. Dalším krokem je sušení - 26 hodin ve větraném prostoru o teplotě 37°C a vlhkosti 3% - dokud výsledná vlhkost zrna dosáhne 10 až 11%. Takto zpracované zrno odpočívá v neprodyšném obalu 15 dní. Následně je zbaveno pergamenového obalu a znova ručně protříděno.
- Nadmořská výška: 1 700 - 1 950 m n. m.
- Farma: El Paraiso
- Sklizeň: jaro 2022