Náš oblíbený DIEGO je konečně zpět!!! Z téhle kávičky od Diega Bermudeze z newyorské pražírny Loveless budete unešení. Vůně sušeného manga a květin, v chuti směs tropického ovoce, jako je mango a marakuja, stejně tak červené ovoce, jako jsou jahody, růžová guava a nebo svěží růže. Tělo je krémové s mléčnou kyselostí jogurtu.
Diego Bermudez má 34 let a z toho posledních 13 let svého života věnoval pěstování kávy a získávání zkušeností a znalostí o zpracování a produkci výběrové kávy. O své farmy se stará společně se svou manželkou, dvěma dcerami a dvěma bratry. Společně se snaží porozumět procesům pěstování a zpracování a dosáhnout tak další úrovně zpracování kávy. Na farmě postavili vlastní laboratoř, aby mohli experimentovat a začít vyvíjet vlastní fermentační protokoly a postupy. Jejich společným cílem je dát nový chuťový rozměr poměrně obyčejným odrůdám a to s využitím speciálních postupů při zpracování zeleného zrna. No a díky velkým zkušenostem a odhodlání se jim to daří naprosto bezkonkurenčně.
Třešně jsou umístěny do fermentačních tanků a aerobně fermentovány po dobu 48 hodin. Poté se dužina a sliz odstraní a třešně se zpracují v samostatné laboratoři, aby se vytvořil mikroorganismus nazývaný kluveromyces lactis. Kluveromyces se přidá zpět do fermentační nádrže na 24 hodin, aby se získaly komplexní tóny tropického ovoce. Poté se provede proces mytí tepelným šokem, ve kterém se teplota fermentační vody drasticky zvýší, aby se fermentační příchutě integrovaly s kávovými třešněmi, následuje studené mytí, aby se zachovalo fermentační aroma a příchutě. Třešně se poté suší v odvlhčovači, aby si uchovaly jemnější tóny kávy.
- Sklizeň: 2023
- Nadmořská výška: 1.960 m n. m.
- Farmář: Diego Bermudez