Kolumbie Crucero, vhodná na přípravu filtrované kávy, pocházející z české renomované pražírny, přináší nezapomenutelný zážitek s chuťovým profilem plným žlutého tropického ovoce, oolong čaje a kakaových bobů. Tato káva, kterou vypěstovala a zpracovala Ana Mustafá v oblasti Risaralda poblíž města Pereira, se stala ikonou díky svému výraznému a komplexnímu chuťovému profilu. Crucero je pro pražírnu Jokes Aside výjimečné nejen svou chutí, ale také tím, že byla první kávou, kterou uvedli na trh.
Farmu a zpracovatelskou stanici Crucero spravuje Ana Mustafá společně s Herbertem Peñalozou. Oba jsou známí svým progresivním přístupem k pěstování a zpracování kávy. Spolu řídí několik farem a sušárnu, a také úzce spolupracují s dalšími producenty v regionu na exportu kávy. Aby měli co největší kontrolu nad celým procesem, založili exportní společnost LaReb. Tato společnost jim umožňuje dohlížet na každý krok od pěstování až po export, čímž zajišťují nejvyšší možnou kvalitu své kávy.
Fed-batch fermentace je inovativní metoda, kterou Ana a Herbert vyvinuli pro zpracování velkého množství kávy najednou. Tato metoda zahrnuje odstranění dužiny a následné vrstvení tří po sobě jdoucích dní sklizně do fermentační nádrže, kde probíhá divoká fermentace. Teplotu v nádrži pečlivě sledují a pokud se příliš zvýší, přidávají do procesu vodu, aby ji zpomalili. Po suché fermentaci je káva mechanicky sušena při nízké teplotě po dobu dvou dnů. Zajímavostí je, že tato metoda zpracování dosahuje nejlepších výsledků pouze na jedné z Aniných šesti farem, což je způsobeno přítomností specifických bakterií a kvasinek v porézních stěnách cementové fermentační nádrže. Díky tomu má Crucero bohatší tělo, jemně alkoholický nádech a intenzivní chuťový profil, který si zamilujete a budete chtít pít každý den.