Osvěžující, ovocné kafe, které je ideální na léto. Prvním douškem připomíná Aperol Spritz, který je doplněn ovocností tmavých hroznů a citrusovou aciditou v dochuti.
Za vznikem farmy stojí Veroničin dědeček Milton Gaviria, který v rodině začínal jako pěstitel kávy a v oboru se angažuje již mnoho let. Farmy se nacházejí v obci Armenia, v departementu Quindio, v nadmořské výšce 1 400 m n. m. (v nižší části centrálního pohoří) a jsou ohraničeny koridorem řeky Quindio. Všechny tyto podmínky hrají roli v chuti káv, které jsou ve Finca Villa Ligia pěstovány.
Díky dlouhé tradici a expanzi, přispívá farma k rozvoji regionu tvorbou pracovních míst a sociální angažovaností. Rodina Gaviria si zakládá na ručním sběru a třízení, díky čemuž pečlivě kontrolují každý krok své produkce. Kávu zpracovávají promytým, polopromytým, nebo naturálním způsobem. Vzhledem k oblíbenosti komplexních chutí, se ale čím dál častěji uchylují ke 'klasickému' suchému zpracování.
I tato káva byla zpracována naturálním (suchým) způsobem. Při této metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Farma: Villa Ligia
- Farmář: Veronica Gaviria
- Nadmořská výška: 1 400 m n. m.