Příjemně vyvážená a všestranná bezkofeinovka z kávo-kovárny Beansmith's. Pokud si kávičku připravíte na espresso, vyniknou šťavnaté tóny peckovic, florální citrónová tráva a sladkost čokoládových cookies. Káva se skvěle hodí i na cappuccino kde v kombinaci s mlékem vytvoří sametovou chuť karamelu. Na filtru zase ucítíte svěží meruňku a lehké květinové tělo. Ať si dáte Kolumbii Atunkaa tak či onak, užijete si nejen vyladěný šálek, ale také sladké sny aniž byste poznali, že jste právě vypili bezkofeinovou kávu.
Společnost Siruma Coffee vznikla před pěti lety se záměrem exportovat kávu vysoké kvality ze tří regionů Kolumbie – Cauca, Caldas a Tolima. S důrazem na sociální aspekt a transparentnost spolupracují převážně s indiánskými komunitami, které pěstují skvělou kávu, ale potřebují pomoct s jejím prodejem a vývozem.
Zpracování této kávičky je skutečná alchymie - po klasickém naturálním zpracování následuje delikátní proces dekofeinizace sugarcane metodou. Káva nejprve prochází napařováním při nízkým tlaku, aby se odstranil pergamen. Poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Extrakt (přirozeně získaný z fermentace cukrové třtiny a nikoli z chemické syntézy) se poté naplní předpřipravenou kávou, která se několikrát promyje přírodním ethylacetátovým rozpouštědlem, aby se kofein snížil na správnou úroveň. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je káva přesunutá do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a káva se suší na vlhkost 10 až 12 %.
- Nadmořská výška: 1.700 -1.900 m n. m.