Výběrová káva Kolumbie ANA GLORIA RODRIGUEZ z české pražírny Kmen Coffee Roastery je charakteristická tóny lípového květu, medu a pomela.
Zrnka přinášející do šálku nejen silný příběh, ale také tóny lipového květu, sladkost medu a svěžest pomela a grepu. Houževnatá farmářka Ana Gloria Rodriguez Triana překonala nemálo životních výzev a přesto má úžasnou vlastnost vidět naději i v těch nejtěžších chvílích. Vymanila se z násilného manželství, vychovala syna s poruchou autistického spektra, přežila rakovinu prsu a dala dokupy polorozpadlou zděděnou farmu o rozloze 5 hektarů. Právě na této haciendě, ležící v jihokolumbijském regionu Huila, Ana Gloria s empatií zaměstnává převážně ženy v tíživých životních situacích. Kávovníky odrůdy castillo a colombia tam rostou v nadmořské výšce 1560 m. Zralé kávové třešně se po sběru promyjí, vytřídí se tak vyplavené defektní třešně, a odslupkují se. Po každodenním sběru se pomocí refraktometru změří obsah cukrů v třešních a dle cukernatosti následuje fermentace v plastových sudech po dobu 48 až 72 hodin. Poté se káva 8 až 15 dní suší na vyvýšených rámech pod střechou.
- Nadmořská výška: 1560 m n. m.
- Farmářka: Ana Gloria Rodriguez Triana