Kolumbijské kafíčko je radost si vybrat. Květinkové tóny s moc příjemnou šťavnatostí hrušek, kiwi a červeného ovoce nepřestávají bavit. Jinak tomu není ani u této kávy od českých pražičů z Fiftybeans.
Káva je zpracována poměrně netypickou metodou pro kolumbijské kávy - honey, v překladu do češtiny med. Dužina, která zůstane na kávovém zrnu při zpracování, totiž připomíná med – je lepkavá a sladká. Tyto kávy bývají v chuti sladší než promyté (i když ne tak sladké, jako naturální), a i to je důvod, proč se označení honey ujalo. Čím více dužiny na zrnku zůstane, tím tmavší bude jeho barva po zaschnutí. Chuť této kávy bude sladší a její tělo intenzivnější.
Pro upražení této kávy se používá pražička Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. To umožňuje velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.
- Nadmořská výška: 1550 m n.m.
- Farmář: Alirio Rodríguez
- Farma: El Recreo