Výběrová káva Keňa MOSES KAMURA - washed ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffees je charakteristická tóny mandarinky a červeného ovoce.
Moses Kamura Nganga je vlastníkem malé farmy a pěstuje primárně SL28 v Kiambu v Keni. Před třemi lety, v roce 2018, otevřeli mlýn Kahawa Bora v Thika ve střední Keni. Mají mandát působit jako poskytovatel služeb pro menší statky a menší nezávislé producentské kolektivy, které chtějí alternativu k družstevnímu modelu. Tento mlýn je sesterskou společností Sucafina a Kenyacof – režírovaný starým přítelem Mie Hansenem.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800 m.n.m.