Výběrová káva Keňa MOSES KAMURA - natural ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffees je charakteristická tóny ovoce, papáji a kiwi.
Moses Kamura Nganga je vlastníkem malé farmy a pěstuje primárně SL28 v Kiambu v Keni. Před třemi lety, v roce 2018, otevřeli mlýn Kahawa Bora v Thika ve střední Keni. Mají mandát působit jako poskytovatel služeb pro menší statky a menší nezávislé producentské kolektivy, které chtějí alternativu k družstevnímu modelu. Tento mlýn je sesterskou společností Sucafina a Kenyacof – režírovaný starým přítelem Mie Hansenem.
Jakmile je káva přijata, třídí se plavením a vybíráním zralých třešní. Poté se usuší na afrických postelích ve spacích pytlích, aby se vyhnuli negativním povětrnostním vlivům a urychlili rovnoměrný proces fermentace na 16 dní. Na každé jednotlivé lůžko je přidělena jedna osoba, která každých 15 minut otočí třešně, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Předchozí třešně sušené ve spacích pytlích na stolech procházejí 72 hodinovým anaerobním procesem v plastových nádobách bez kyslíku.
- Nadmořská výška: 1900 m.n.m.
- Producent: Ibutiti Estate