Káva se do Kenyi dostala z Tanzánie, kam ji v rámci kolonizace dovezli francouzští misionáři. Jako první místo, kde se začala pěstovat, bylo samotné srdce Kenyi, hned vedle Mount Kenya. Nyní se zde nachází jedna z hlavních oblastí pěstování kávy. Postupem času se z kávy stal hlavní tahoun kenžské ekonomiky.
Kenya Kiandu AA je promytá káva z regionu Nyeri. Malí farmáři donášejí kávu do závodu ručně v pytlích. Ihned po příjezdu jsou třešně přebírány od nezralých, přezrálých a napadených. Po přebrání míří plody na váhu a do loupacího stroje. Zde probíhá třídění dle jakosti a velikosti. Odtud jsou vyloupaná zrna přepravena do fermentačních kádí, kde za sucha fermentují 20 až 30 hodin. Po fermentaci se káva 16 až 18 hodin promývá v čisté vodě. Již fermentovaná a umytá zrna míří na jutové podložky, tzv. "Africké postele", kde schnou 12 až 20 dní. Doba schnutí záleží na počasí a velikosti zrn.