Milovníci lehkých a ovocných káv, máme pro vás skvělý tip! Pražírna Coffeelab přichází s promytou kávou z Keni, která tento popisek do puntíku splňuje. V šálku této kávičky poté hledejte lehce acidní limetky společně se šťavnatými bílými hrozny. Užijte si jedinečnou chuťovou symfonii s lehkým a ovocným akcentem, která zaručeně oživí váš každodenní rituál.
Družstvo Kainamui produkuje úžasnou kávu již mnoho let a letošní úroda není výjimkou. Mycí stanice se nachází nedaleko města Ngariama a ročně zpracuje v průměru 550 tun kávy. To by nebylo možné bez společného úsilí až 1 800 drobných pěstitelů. Spolupráce s družstvem jim zajišťuje nejen spravedlivé ceny a včasné výplaty zisku, ale také rozvojové a vzdělávací programy. V této oblasti převládají odrůdy SL28 a SL34, i když každoročně přibývá keřů odrůd K7, Ruiru a Batian, které jsou odolnější vůči škůdcům. V pěstitelské oblasti jsou vydatné srážky a nižší noční teploty, což má za následek pomalejší dozrávání třešní, které dodává kávě její mimořádnou plnost a sladkost.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.