Pořádně šťavnatá káva z Keni, která vás na 100% navnadí na léto. Tahle kávová zrnka se můžou totiž pochlubit komplexním chuťovým profilem s tóny nektarinek, pomeranče, červeného vína a brusinek se sladkou dochutí karamelu.
UKAMILIFU je keňská káva pěstovaná v nadmořské výšce 1700-2200 metrů. Prochází unikátním procesem dvojité fermentace a je tvořena směsí čtyř různých odrůd: SL 28, SL 34, Ruiru 11 a Batian. Proč UKAMILIFU? uKAMilifu je svahilské slovo, které znamená úplnost/celost. Jedná se o ideologii, která hovoří o společném vytváření holistických řešení. Společnost uKAMilifu je odnoží keňské asociace výrobců a producentů v oblasti životního prostředí, sociálních věcí a správy (ESG). Zastřešuje úsilí a iniciativy KAM v oblasti sociálního dopadu, které posilují její mandát jako důvěryhodného hlasu průmyslu. Konkrétně se jedná o iniciativu, která má ukázat širší roli KAM v cíli země zmírnit chudobu a překonat nerovnost, oslovit marginalizované skupiny mladých lidí a dětí, které dosud nemají žádnou sociální váhu, přestože hrají zásadní roli při realizaci keňských ekonomických cílů.
Dvojitá fermentace v podobě dvojího promytí je speciální metoda zpracování, která zlepšuje kvalitu a chuť kávy. Během tohoto procesu kávová zrna fermentují mnohem delší cyklus, který vyžaduje druhé promytí. Díky tomu mohou pěstitelé v různých fázích procesu kávu vícenásobně třídit, aby byla zajištěna její nejvyšší kvalita. Dvojité mytí může snížit vysoký obsah kyselin v kávě, dodat kávě komplexnější strukturu a zlepšit celkový chuťový profil kávových zrn.
- Nadmořská výška: 1.700 - 2.200 m n. m.