Máte rádi pořádně ovocné tóny v kávě? Pak je pro vás kávička Ol'Ochoy ideální volbou! Představte si sladkou chuť žlutých jablek doplněnou o nádech karamelu, to vše podtržené jemnou kyselinkou bílého a červeného rybízu. Tato káva vás okouzlí svou příjemnou ovocnou kyselostí, kterou na zrnkách z Keni tolik zbožňujeme, a středním tělem. Chutná jako osvěžující letní den v šálku, kde sladkost jablka tancuje s pikantností a šťavnatostí rybízu. Mňam!
Přímo tato zrnka pochází z farmy Ol'ochoy (po které dostala jméno), situované ve vysoké nadmořské výšce (2 000 metrů nad mořem) v okrese Nandi v západní Keni. Tuto farmu založil Paul Lilan teprve před několika lety a již dnes je uznávaná za udržitelný a perspektivní přístup k pěstování kávovníků vysoké kvality. Farma navíc podporuje menší družstva a skupiny zemědělců a současně je známá produkcí jedněch z nejlepších mikrolotů v celém regionu. Kromě kávy se zde pěstuje také čaj a ostatní doplňkové plodiny, které zemědělcům zajišťují pravidelný příjem.
Proces zpracování zrn této jedinečné kávy je pečlivý a precizní. Zrna jsou ručně sbírána, plně omyta a poté sušena na slunci na vyvýšených záhonech. Tento proces trvá přibližně 7 až 10 dní během kterých se zrna obracejí každé 2 hodiny. Výsledkem je mikrolot omezené edice, který je složen pouze z 21 sáčků, které v sobě ukrývají tu pravou a neopakovatelnou chuť kávy z Keni.
- Farma: OL'OCHOY
- Producent: Paul Lilan
- Nadmořská výška: 2.000 m n. m.