Výběrová káva Keňa Mt Elgon KAPSOKISIO AB z belgické pražírny Caffénation je charakteristická tóny okurky, ibiškového čaje, tropických ořechů (makadamiových ořechů) a kokosu.
Kapsokisio je jednou z keňských závodů na zpracování kávy. Mlýn si vybudoval pověst kvality po mnoho let, kdy zpracovával kávu. Kapsokisio se nachází na úpatí hory Elgon, ve městě Kapsokwony, v okrese Bungoma. Závod byl postaven v roce 1971. Kapsokisio zpracovává svou kávu typickým keňským způsobem. Před rozvlákněním se třešně třídí podle kvality a následně se zpracovávají. Dále se fermentují se pod vodou po dobu 24 až 48 hodin. Během této fermentace se voda mění, takže zůstává čistá. Po té se káva suší na vyvýšených betónových postelích.
- Oblast: Kapsokwony
- Mycí stanice: Kapsokisio
- Zpracování: Promytá
- Nadmořská výška: 1950 m.n.m.
- Odrůda: SL