Výběrová káva Keňa MANDELA AA z irské pražírny 3fe je charakteristická tóny černého rybízu, pomerančové kůry a bezpeckové odrůdy bílých hroznů Sultana.
Pěstování kávy v Keni se datuje od roku 1893 a pěstuje se zde na úrodné sopečné půdě ve vysokých nadmořských výškách mezi 1400 a 2000 metry nad mořem. V současné době je pro pěstování kávovníků vymezeno celkem 160 000 hektarů, ž čehož 1/3 tvoří plantáže a zbylé 2/3 drobné půdy menších farmářů. Kombinací odrůd SL28 a SL34, typické pro Keňu, je tato káva plná, sladká a šťavnatě acidní.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou jemnou a vyváženou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Farma: Mandela
- Vlastník farmy: Kiongo' wa Njuguna
- Nadmořská výška: 1535 m n. m.