Aktuální sezóna keňských káv je pro naši pražírnu výjimečná - kávy jsme totiž vybírali přímo na místě. U městečka Thika se nám podařilo navázat unikátní vztah s pěstitelem Johnem Njorge, majitelem kávové farmy se zpracovatelským závodem Kiumu. Na rozdíl od obvyklého způsobu rozlišování keňských káv podle kooperativ tady známe konkrétního - nezávisle hospodařícího - farmáře. Z výnosů ze sklizní kávy, které představují zhruba 60 % jeho příjmů (zbylé tvoří čaj), John postupně obnovuje vybavení, které má zásadní vliv na dlouhodobou kvalitu - aktuálně například pracuje na obnově afrických postelí, používaných pro sušení kávy. Letos máme tu čest pražit Johnovu kávu jako jediná pražírna v Evropě. Zrnka vytříděná v jakosti AB nás zaujala svojí osvěžující chutí broskvového ice-tea, které doprovází hedvábné tělo a tóny meruněk. V Keni jsme ochutnali řadu AB káv, které neměly „typický“ keňský profi