Výběrová káva Keňa KIANGOTHE AA z maďarské pražírny KTRL Coffee Roastery je charakteristická tóny jablek, citronové trávy a černého čaje.
Více než 9.730 farmářů dodává kávové třešně do zpracovatelské stanice Kiangothe. Farmáři kultivují kávové odrůdy SL28, SL34, Batian a Ruiru-11 v nadmořské výšce 1.700 - 1.900 metrů. Většina farem je malá, s 200 až 350 stromy v průměru a většinu práce vykonává rodina farmářů.
Drobní pěstitelé vyzvednou zralé třešně a doručí je do zpracovatelské stanice. Den poté jsou třešně roztříděny jen na ty zralé a nepoškozené. Po roztřídění jsou třešně rozvlákněny, aby byla narušena jejich struktura a podstoupí proces kvašení. Vláknitá třešeň kvasí 10 až 24 hodin. Po kvašení jsou třešně přemístěny do mycích a třídicích kanálů. Po 12 hodin jsou plody umístěny do čisté vody. Následně se umístí během 1 - 2 hodin na sušící postele. Během této doby pracovníci třešně nadále třídí a odstraňují zbylé defektní plody. Poté se přesunou na vyvýšená sušící lůžka, kde se budou sušit dalších 14 - 18 dní. Při tomto procesu zemědělci i nadále kontrolují stav třešní, kdy neustále selektují poškozené plody a y zbylé neustále převrací, aby došlo k rovnoměrnému prosušení.
- Zpracovatelská stanice: Kiangothe
- Producent: Drobní farmáři
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m.n.m.