Výběrová káva Keňa GITCHATHAINI AA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny brusinek a černých třešní.
Gichathaini je družstvo jednotlivých pěstitelů kávy, kteří rok od roku usilují o lepší kvalitu. Místo zpracování se silně zaměřuje na udržitelnost. Gichathaini je jednou ze tří mycích stanic, které společně tvoří družstevní společnost Gikanda Farmers. Samotnou stanici vlastní pěstitelé kávy, kteří do ní dodávají třešně. V současné době má 897 členů, z toho 770 aktivních a prodávajících kávu prostřednictvím mycí stanice. Nachází se na východní straně Mt. Keňa, asi 6 km od města Karatina. Podmínky pro pěstování kávy jsou téměř dokonalé: po celý rok jsou zde velké srážky. Průměrné denní teploty se pohybují od 15 °C do 26 °C se značným ochlazením v noci. Sušení probíhá ve dvou fázích a sušicí stoly jsou dobře monitorovány, zatímco se kávy suší pomalu a jsou chráněny před vysokými teplotami. Gichathaini získalo několik ocenění za kvalitu. Káva je dodávána zralá do zpracovatelské stanice, kde je tříděna. Fermentuje se přes noc, promyje se čistou vodou z řeky Ragati a poté se přemístí do sušáren. Voda použitá při zpracování je recirkulována.
- Producent: Gikanda Farmers
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.900 m.n.m.