Pokud hledáte kávu s nezapomenutelnou chutí, určitě byste měli vyzkoušet novinku od pražírny The Barn. Tato promytá káva z Keni nabízí lahodné tóny brusinek a sladkého nugátu, což vytváří vynikající chuťový zážitek pro každého, kdo si chce užít ten pravý šálek kávy. Výsledná kávička má bohatý a komplexní profil a jak šálek chladne, sladkost se zesílí a objeví se jemné květinové tóny.
Nyeri, sopečné území mezi horou Mount Kenya a pohořím Aberdare, je považováno za jednu z nejlepších oblastí pěstování kávy v Keni. Farmy družstva Giakanja Farmers Cooperative jsou malé - v průměru mají jen 250 až 350 stromů odrůd SL28 a SL34. Vysoká nadmořská výška regionu umožňuje kávovým třešním pomalu dozrávat a plně vstřebávat živiny z bohaté vulkanické půdy. Díky dvěma obdobím dešťů má družstvo výhodu dvou sklizní ročně. Farmáři nedávno získali agronomickou podporu od Sucafina Kenya, která jim pomáhá maximalizovat úroveň jejich kávy a ekonomickou udržitelnost jejich farem. Díky lepšímu přístupu k informacím o kvalitě půdy, využívání modernějších technologií a agronomické pomoci se zlepšuje zdraví stromů i kvalita třešní. Zemědělci tak mohou snížit svou závislost na dodatečných hnojivech, a přitom stále zvyšovat výnosy a dodávat kávu v kvalitě, kterou oceňují mycí stanice.
Kvalita keňské kávy je výsledkem jak standardů pěstování, tak zpracování. Členové družstva ručně sbírají pouze ty nejzralejší třešně a dodávají je do prací stanice Giakanja. Zde dohlíží na pečlivé vizuální třídění a splavování třešní pracovník, který přijímá pouze ty nejlepší třešně, které poskytnou požadovaný chuťový profil. Po roztřídění v mycí stanici se třešně drtí a fermentují. Káva se umyje a uloží k sušení na vyvýšených lůžkách. Pracovníci vrstvy hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Během nejteplejší části dne sušící pergamen přikrývají, aby se udrželo pomalé a rovnoměrné sušení, a v noci, aby se zrna chránila před vlhkostí.
- Farma: Giakanja Farmers
- Nadmořská výška: 1 750 m n. m.