Keňa GIAKANJA AA - 2022

od The Barn

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
SL28, SL34
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Brusinky, Nugát
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Pokud hledáte kávu s nezapomenutelnou chutí, určitě byste měli vyzkoušet novinku od pražírny The Barn. Tato promytá káva z Keni nabízí lahodné tóny brusinek a sladkého nugátu, což vytváří vynikající chuťový zážitek pro každého, kdo si chce užít ten pravý šálek kávy. Výsledná kávička má bohatý a komplexní profil a jak šálek chladne, sladkost se zesílí a objeví se jemné květinové tóny.

Nyeri, sopečné území mezi horou Mount Kenya a pohořím Aberdare, je považováno za jednu z nejlepších oblastí pěstování kávy v Keni. Farmy družstva Giakanja Farmers Cooperative jsou malé - v průměru mají jen 250 až 350 stromů odrůd SL28 a SL34. Vysoká nadmořská výška regionu umožňuje kávovým třešním pomalu dozrávat a plně vstřebávat živiny z bohaté vulkanické půdy. Díky dvěma obdobím dešťů má družstvo výhodu dvou sklizní ročně. Farmáři nedávno získali agronomickou podporu od Sucafina Kenya, která jim pomáhá maximalizovat úroveň jejich kávy a ekonomickou udržitelnost jejich farem. Díky lepšímu přístupu k informacím o kvalitě půdy, využívání modernějších technologií a agronomické pomoci se zlepšuje zdraví stromů i kvalita třešní. Zemědělci tak mohou snížit svou závislost na dodatečných hnojivech, a přitom stále zvyšovat výnosy a dodávat kávu v kvalitě, kterou oceňují mycí stanice.

Kvalita keňské kávy je výsledkem jak standardů pěstování, tak zpracování. Členové družstva ručně sbírají pouze ty nejzralejší třešně a dodávají je do prací stanice Giakanja. Zde dohlíží na pečlivé vizuální třídění a splavování třešní pracovník, který přijímá pouze ty nejlepší třešně, které poskytnou požadovaný chuťový profil. Po roztřídění v mycí stanici se třešně drtí a fermentují. Káva se umyje a uloží k sušení na vyvýšených lůžkách. Pracovníci vrstvy hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Během nejteplejší části dne sušící pergamen přikrývají, aby se udrželo pomalé a rovnoměrné sušení, a v noci, aby se zrna chránila před vlhkostí.

  • Farma: Giakanja Farmers
  • Nadmořská výška: 1 750 m n. m.

Další kávy od The Barn

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice