Připravte se na cestu do světa neobyčejných chutí a vůní. Tato parádní promytá Keňa od pražírny Nero Scuro v šálku totiž nabízí neobvyklou chuť rajčat společně se šťavnatostí borůvek a červeného rybízu. Vše je poté doplněno příjemnou sladkostí připomínající hnědý cukr. Nechte se unést touto neobvyklou a přesto skvělou chuťovou kombinací.
Tento lot byl vyprodukován farmářským družstvem Othaya Farmer's Cooperative Society (FCS), organizací s certifikací Fairtrade, která se nachází v centrální části keňské vysočiny. Othaya FCS provozuje 18 mokrých mlýnů, včetně mokrého mlýna Gatugi Factory, který slouží přibližně 500 členům družstva a nachází se v nadmořské výšce 1900 m n. m. Ve spolupráci s Evropskou unií a Nadací pro výzkum kávy realizuje společnost Othaya FCS projekt zaměřený na zvýšení produktivity při zpracování kávy a její samotnou komercializaci, v jehož rámci distribuuje sazenice a nabízí podporu více než 11 000 zemědělců v okrese Nyeri i mimo něj. Družstvo se také zapojuje do podpory komunity prostřednictvím aktivit společenské odpovědnosti firem a provozuje farmářské školy, v nichž se vyučují osvědčené postupy pro pěstování kávy.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.