Káva Keňa GATINA AA se může pochlubit bohatým chuťovým profilem, který roztančí vaše pohárky. Z těchto zrnek si připravíte kávu velmi aromatickou, připomínající ovocný punč, brusinky a karamel. Chybět nesmí ani typicky keňská kyselost a svěžest citrusů. Zkrátka káva, která zláká každého kávomila. Napražili ji v Prodigal Coffee.
Káva Gatina AA pochází z bujných keňských kávových plantáží a představuje vrchol africké kávové elegance. Jedinečný terroir oblasti Gatina propůjčuje kávě výrazný chuťový profil, který nemá ve světě kávy obdoby. Pěstování kávy je v Keni situováno do její centrální části, tedy do oblastí vysočiny kolem Velké příkopové propadliny, nabízející dostatečnou nadmořskou výšku a množství srážek.
V rámci keňského třídění kávových zrn získala Gatina označení AA. Tato zrna třídy AA jsou pečlivě ručně sbírána, což zaručuje, že dostanete jen ty nejdokonaleji tvarované a zralé třešně, což se promítá do šálku bezkonkurenční kvality.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.